Vacatures

terug naar overzicht

Gevraagd:

Functie:Ervaringswerker - Mobiel Team Langdurige Zorg
Omschrijving:

Het Psychiatrisch Centrum Ariadne behoort tot de vzw Organisatie Broeders van Liefde en is partner in het netwerk voor geestelijke gezondheidszorg Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas. Om onze dienstverlening te optimaliseren, hebben wij momenteel volgende openstaande vacature voor een: Ervaringswerker - Mobiel Team Langdurige Zorg (50%) - Psychiatrisch Ziekenhuis

 

JE FUNCTIE

- Je werkt halftijds als ervaringswerker voor het Mobiel Team Langdurige Zorg. Dit team staat in voor de begeleiding aan huis van cliënten die te kampen hebben met ernstig en langdurig psychiatrisch lijden. Hierbij wordt de methodiek van het Steunend Relatiegericht Handelen (SRH) gehanteerd.

- Je maakt deel uit van een multidisciplinair team en wordt aangestuurd door de teamcoördinator en de superviserend arts.

 

JE TAKEN

- Je begeleidt cliënten in hun individueel herstelproces. Je probeert aansluiting te vinden bij minder bereikbare cliënten en creëert ruimte voor moeilijk bespreekbare zaken. Door het inbrengen van eigen ervaringskennis bied je hoop en perspectief.

- Je faciliteert groepsbijeenkomsten voor cliënten. Je bewaakt hierbij de focus op kracht en herstel en bevordert empowerment van de deelnemers. Je stemt aanbod en werkwijze af met de deelnemers.

- Je neemt deel aan de overlegmomenten binnen het team waarbij je zaken in vraag durft te stellen en adviezen formuleert op basis van je ervaringskennis. Je neemt deel aan concrete projecten met het oog op de verdere uitwerking van ervaringsdeskundigheid.

- Je neemt actief deel aan intervisie binnen je team en samen met andere ervaringsdeskundigen reflecteer je op je eigen handelen.

Tijdsregeling:deeltijds
Vereist:

- Je beschikt over cliëntervaring en bent voldoende gevorderd in je eigen herstelproces waardoor je anderen kan inspireren en hoop kan geven tot herstel.

- Je hebt een opleiding ervaringsdeskundige gevolgd (of bent hier voldoende in gevorderd) en bent bereid je op dit gebied nog verder bij te scholen.

- Een opleiding binnen de menswetenschappen strekt tot aanbeveling.

- Gewerkt hebben als ervaringswerker of ervaringsdeskundig vrijwilliger is een pluspunt.

- Je hebt een vangnet voor je eigen nazorg en behandeling.

- Gedeelde verantwoordelijkheidszin

- Binnen een team kunnen functioneren

- Verbindend denken en handelen

- Krachtgerichtheid

- Goede communicatieve vaardigheden

- Je beschikt over een rijbewijs

- Je bent in het bezit van een blanco afschrift uit het strafregister.


Aanbod:

- Contract van bepaalde duur voor 1 jaar, met kans op verlenging of vaste indiensttreding.

- Aanvangsdatum: in samenspraak te bepalen.

- We bieden je de kans om deze nieuwe functie mee uit te bouwen en van betekenis te zijn voor de cliënten en de organisatie. Je komt terecht in een warm en enthousiast team dat ervaringsdeskundigheid als een belangrijke meerwaarde ziet. Het is een uitdagende en gevarieerde job met veel ruimte voor professionele ontplooiing.

- Een aantrekkelijk verloningspakket volgens IFIC-functiekwalificatie.

- Plaats van tewerkstelling: PC Ariadne – Reymeersstraat 13a, 9340 Lede.

Plaats:Lede
Contactpersoon: Els Mathys
jobs@pcariadne.be
T: 053/76.21.48.

Sollicitatieprocedure:

Verstuur je sollicitatiebrief en CV per voorkeur via mail naar jobs@pcariadne.be voor 31/7/2020. Psychiatrisch Centrum Ariadne -Reymeersstraat 13a - 9340 Lede

Uiterste sollicitatiedatum: 31-07-2020
Bijkomende informatie:

Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Els Mathys, Teamcoördinator Mobiele teams: 053/76.21.48.


Ervaringswerker MTLZ 29 juni.pdf
Website:www.pcariadne.bepowered by Curiousgroup