Vacatures

terug naar overzicht

Gevraagd:


Functie:Ervaringsdeskundige herstelacademie
Omschrijving:

 

HERSTELACADEMIE OOST-VLAANDEREN

 REGIO ADS*

 ZOEKT

ERVARINGSDESKUNDIGEN

 

 

Wat is een herstelacademie?

Een herstelacademie biedt een aanbod van laagdrempelige cursussen vanuit een herstelgerichte visie. De cursussen aan een HerstelAcademie zijn kortdurend en focussen op het vaardiger worden in het leven met een psychische kwetsbaarheid. Ze helpen om actief een herstelproces in handen te nemen, eigen talenten te ontdekken en bewuste stappen voorwaarts te zetten om daarna als volwaardige burger terug een plaats in te nemen in de maatschappij.

Doel van de herstelgerichte visie is niet het zozeer verminderen van de symptomen maar eerder een focus op de wederopbouw van het leven en het aangaan van een partnerschap tussen gelijken.

Herstel impliceert het zoeken naar betekenis en zingeving van wat er gebeurd is in het leven, het ontwikkeld deskundigheid in zelfzorg, het bouwt aan een nieuwe levenszin. Herstelgericht werken zorgt er voor dat de eigen kracht, mogelijkheden en talenten kunnen worden ingezet. Het doel is om nieuwe aspiraties en doelen te bereiken. Een herstelacademie wil mensen in deze zoektocht ondersteunen (vrij naar Shepherd, Boardmam & Slade, 2008).

Het vormingsaanbod dat gebracht wordt  is uniek, namelijk, twee docenten, enerzijds een persoon met ervaringskennis en anderzijds een hulpverlener, doceren samen een cursus. Als duo wordt een warme boodschap van hoop, begrip, veerkracht en toekomstperspectief gebracht.

 


Dit is dé job voor jou?...

 

 - je denkt graag mee in het kader van de uitbouw van een nieuw project

- je zet je graag in binnen 1 of meerdere van volgende opdrachten

→ vorming uitbouwen en geven samen met een professional (of andere ervaringsdeskundige). Vormingen worden steeds gegeven aan een groep met focus op mogelijkheden en krachten

→ administratieve/praktische ondersteuning: in onderling overleg bepaal je zelf welke taken je graag opneemt binnen de organisatie van de herstelacademie

 

 

Wat krijg je van ons?

 

- een vrijwilligerscontract met vrijwilligersvergoeding

- een boeiende leeromgeving binnen de GGZ sector

- mogelijkheid om samen een herstelacademie uit te bouwen binnen een regio naar wens (Aalst - Dendermonde - Sint Niklaas)

- Ondersteuning en begeleiding

 

So far so good… Wat zijn de voorwaarden?

 

Je ziet dit helemaal zitten? Je hebt een flinke portie goesting? Je volgde reeds een opleiding ervaringsdeskundige/bent hiermee bezig en je bent zelf voldoende gevorderd in je eigen herstelproces? Je wilt hierdoor anderen inspireren en hoop geven dat herstel mogelijk is!

 

 

Neem dan snel contact op met:

Annelies De Feyter

Coördinator Herstelacademie Oost-Vlaanderen ADS

Brusselsestraat 90

9200 Dendermonde

anneliesdefeyter9@gmail.com

0491/61 86 21

 

 

*regio Aalst - Dendermonde - Sint Niklaas  omvat volgende steden en gemeenten: Geraardsbergen, Ninove, Haaltert, Erpe Mere, Denderleeuw, Lede; Zele, Berlare, Hamme, Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke; Stekene, Sint Gillis Waas, Beveren, Sint Niklaas, Kruibeke, Temse, Waasmunster, Lokeren en Moerbeke. 

 

 

Tijdsregeling:voltijds
Vereist:
Plaats:Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas
Contactpersoon: Annelies De Feyter
anneliesdefeyter9@gmail.com
T: 0491/61 86 21
Bijkomende informatie:

vacature ervaringsdeskundige.docxpowered by Curiousgroup