Vacatures

terug naar overzicht

Gevraagd:

Functie:Eerstelijnspsycholoog (m/v)
Omschrijving:

De inhoud van de functie van de eerstelijnspsycholoog (ELP) bestaat uit 3 grote opdrachten:

 

A. Screening en indicatiestelling

Door de inbedding binnen bestaande eerstelijnsstructuren, en een goede samenwerking met de gespecialiseerde GGZ- en welzijnsdiensten, neem je een belangrijke rol op in functie van vroegdetectie en toeleiding naar de gepaste zorgmodule. Vroegdetectie en vroeginterventie bij psychische problemen, detecteren van psychische problemen, diagnostiek, indicatiestelling… behoren tot jouw opdracht. Je werkt hierbij nauw samen met het CONNECT-team binnen RADAR.  

 

B. Laagdrempelige en generalistische zorg bij niet-complexe psychische klachten

Je behandelt generalistisch en kortdurend veelvoorkomende psychische problemen bij kinderen en jongeren. Hierbij is, naast de aard en ernst van de problematiek, de draagkracht van de cliënt en zijn omgeving cruciaal. Je vertrekt steeds bij de hulpvraag van de cliënt en/of zijn systeem, waarbij de behandeling gericht is op preventie, activering en herstel tot het, door de patiënt, beoogde evenwicht. Je biedt een snel en nabij zorgaanbod aan kinderen en jongeren met milde tot matige psychische klachten. 

 

C. Toeleiden naar gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg

Indien meer gespecialiseerde of meer intensieve zorg nodig is, verwijs je actief en gericht door naar het gepaste zorgaanbod. Waar nodig zet je ook motivationele trajecten op in functie van de gepaste verwijzing. 

 

Tijdsregeling:voltijds
Vereist:

- Je beschikt over een diploma master in de psychologische wetenschappen en bent erkend bij de psychologencommissie. 

- Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante professionele ervaring.

- Je hebt een brede interesse en een sterke affiniteit met het werken met kinderen en jongeren met milde tot matige psychische klachten. 

- Je bent vertrouwd met kortdurende versterkende interventies en een brede waaier van psychische problemen bij kinderen en jongeren. 

- Je hebt ervaring in psycho-educatie. 

- Je werkt verbindend en bent vaardig in het interdisciplinair communiceren

- Je bent expert in (vroeg)detectie en screening.

- Je beschikt over een grondige kennis van de sociale kaart.

- Je bent flexibel en bereid om laagdrempelig, vindplaatsgericht te werken in meerdere eerstelijnsvoorzieningen te Gent. 

- Je geeft vorm aan een nieuwe functie binnen een nieuw netwerk. Het is daarom belangrijk dat je zowel zelfstandig als verbindend kunt werken.

- Je werkt nauwgezet en administratief accuraat.

- Je draagt discretie, integriteit en loyaliteit hoog in het vaandel.

- Je onderschrijft de missie en waardenkader van Samen1PlanGent en CGG Eclips.

 

Aanbod:

- Wij bieden een contract van 38u voor bepaalde duur tot eind 2019 met reële kans op verlenging voor langere tijd, afhankelijk van de evaluatie en hieraan gekoppelde verlenging van het project. 

- Voorziene datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk. 

- Een inhoudelijk uitdagende functie met een aantrekkelijk salaris conform de barema’s geldig onder PC 331.00.20 en bijkomende extralegale voordelen.

 
Plaats:Gent
Contactpersoon: Tim Lamon
T: 09 235 22 41

Sollicitatieprocedure:

Voor verdere informatie kan je terecht bij Tim Lamon, directeur zorg en preventie (09 / 235 22 41).

 

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature? Mail je sollicitatiebrief en CV uiterlijk op 17 februari 2019 naar sollicitatie@cggeclips.be of stuur alles op naar CGG Eclips (t.a.v. HR-dienst), Elyzeese Velden 74, 9000 Gent. .

Uiterste sollicitatiedatum: 17-02-2019
Bijkomende informatie:

Vacature ELP Samen1PlanGent.docxpowered by Curiousgroup