Jongeren met een justitieel statuut

2018

Seksueel grensoverschrijdend gedrag 

Wanneer jongeren seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen, is het de taak van de hulpverlening om daar op correcte manier op te reageren. Tools als het vlaggensysteem van sensoa kunnen daar bij helpen. Toch zien we dat in een context van al dan niet residentiële hulpverlening, meer kennis en ondersteuning  nodig is om hier mee aan de slag te gaan. 

 

Crosslink lanceert dit jaar een proefproject waarin experten uit het Amforateam en I.T.E.R. hulpverleners uit MFC Wagenschot en Capelderij zullen ondersteunen bij het uitwerken van een visie en beleid rond seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een vorming op maat, gebaseerd op de vragen van de MFC’s en aangevuld met een dynamische vorm van casusbespreking, staan op het programma. 

 

Meer weten? 

Contacteer Carine via carine.eeckhout@popovggz.be 

 

MaPaBox - KOAP

Zonder al te veel te verklappen, kunnen we nu al aankondigen dat we in het kader van onze aandacht naar kinderen van ouders met een afhankelijkheidsprobleem (KOAP) zullen inzetten op het wijder verspreiden van het gebruik van de MaPabox in onze Provincie. 

 

Werk je in een voorziening bijzondere jeugdzorg en wens je op de hoogte te blijven van deze actie?

Of heb je ideeën hoe we dit vorm kunnen geven? Heb je zelf vragen of ervaringen met de MaPaBox? 

Laat het zeker weten aan Carine via carine.eeckhout@popovggz.be 

 

 2017

Actorenvergadering justitie

 

 

"De IBE's binnenstebuiten", een opendeurdag die doorgingin op 7 november 2017 in drie Oost- en West-Vlaamse IBE’s (De Branding, De Patio en Yidam): 

  • Mogelijkheid om twee IBE’s te bezoeken op één dag
  • Uitleg over werking, methodieken, zorgopdrachten, therapie-aanbod, …
  • Rondleiding op de afdeling
  • Netwerk versterken
 In samenwerking met De Branding, De Patio, Yidam en WINGG

 powered by Curiousgroup