Vreemdgaan

 

 

"Vreemdgaan" wil Oost-Vlaamse medewerkers binnen de hulpverlening stimuleren om een kijkje te nemen in elkaars organisatie. De voorbije drie jaren werd deze methodiek succesvol georganiseerd voor medewerkers binnen jeugdhulp. Via het “aan den lijve” ondervinden van elkaars werking - door een soort meeloopstage – wordt een betere kennis van en voeling met elkaars aanpak, methodieken en cultuur beoogd. Daarnaast wordt gestreefd naar een betere samenwerking, dit met het oog op een betere zorg voor de cliënt en zijn of haar context.

 

In 2017 - 2018 breidt "Vreemdgaan" uit! We maken de link tussen de jeugdhulpverlening en de volwassenenhulpverlening. Zowel vanuit het Netwerk RADAR (Netwerk Geestelijke Gezondheid Kinderen en Jongeren Oost-Vlaanderen) als vanuit de Netwerken Geestelijke Gezondheid voor Volwassenen Oost-Vlaanderen (ADS en Het PAKT) weerklinken er signalen om elkaar en elkaars werkingen beter te leren kennen.

 

De uitwisselperiode "najaar 2017" werd met succes afgerond. Maar liefst 71 organisaties boden een vacature aan,wat goed is voor zo'n 250-tal plaatsen, 140 wisselleerders tekenden hier op in.De uitwisselperiode "voorjaar 2018" gaat in februari van start. 50 organisaties bieden deze keer een vacture aan, 80 geïnteresseerden tekenden hier op in! De matchen zijn gemaakt, intekenen hiervoor is dus helaas niet meer mogelijk. 

 

Meer info? Neem een kijkje op www.projectvreemdgaan.bepowered by Curiousgroup