Vreemdgaan

 

 

"Vreemdgaan" wil Oost-Vlaamse medewerkers binnen de hulpverlening stimuleren om een kijkje te nemen in elkaars organisatie.  Via het “aan den lijve” ondervinden van elkaars werking - door een soort meeloopstage – wordt een betere kennis van en voeling met elkaars aanpak, methodieken en cultuur beoogd. Daarnaast wordt gestreefd naar een betere samenwerking, dit met het oog op een betere zorg voor de cliënt en zijn of haar context.

 

Vreemdgaan 2019 in Oost-Vlaanderen zet dit jaar het thema 'Cultuursensitieve zorg - armoede en etnisch culturele minderheden' centraal. Zo willen we graag nieuwe organisaties betrekken die specifiek op dit thema inzetten.  vb. vierde wereld organisaties, vluchtelingenopvang, verenigingen waar armen het woord nemen, wijkgezondheidscentra, OCMW's, … We hopen zo het aanbod te verrijken voor de vaste deelnemers en geïnteresseerden.

 

Daarnaast organiseren ook de Netwerken Geestelijke Gezondheid voor volwassenen - Het PAKT en Netwerk GG ADS mee Vreemdgaan voor hun partners. Dit loopt als proefproject in de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Dus elke organisatie in Oost-Vlaanderen die werkt met kinderen, jongeren en volwassenen en/of elke organisatie waarvan het aanbod kadert binnen het thema kan deelnemen. 

 

Meer info kan je hier nalezen.

 

Vreemdgaan wordt in 2019 georganiseerd volgens onderstaande timing:

  • 1 mei - 15 juli : Vacatures toevoegen
  • 16 juli - 30 september: Overzicht vacatures afronden - Inschrijven op vacatures 
  • Oktober: Matching en inplannen afspraken
  • 1 november 2019 – 31 maart 2020: Wisselleerperiode

 

Contact Vreemdgaan: Josephine Callewaert, 09 / 216 74 72, josephine.callewaert@popovggz.be powered by Curiousgroup