Vreemdgaan

 

 

"Vreemdgaan" wil Oost-Vlaamse medewerkers binnen de hulpverlening stimuleren om een kijkje te nemen in elkaars organisatie. De voorbije drie jaren werd deze methodiek succesvol georganiseerd voor medewerkers binnen jeugdhulp. Via het “aan den lijve” ondervinden van elkaars werking - door een soort meeloopstage – wordt een betere kennis van en voeling met elkaars aanpak, methodieken en cultuur beoogd. Daarnaast wordt gestreefd naar een betere samenwerking, dit met het oog op een betere zorg voor de cliënt en zijn of haar context.

 

We kunnen terug blikken op een geslaagde editie van Vreemdgaan 2017 – 2018: de link tussen de jeugd- en volwassenenhulpverlening. Er was veel enthousiasme vanuit kinderen-, jongeren- en volwassenenhulpverlening.  De evaluatieformulieren die ingevuld werden door deelnemers, werden in één rapport gegoten, waar je alle bevindingen van deze editie kan nalezen.

 

Daarnaast hebben wij nog heel leuk nieuws te melden: De nieuwe website voor Vreemdgaan is klaar: www.vreemdgaan-wisselleren.be! Vreemdgaan Oost-Vlaanderen zal voortaan georganiseerd worden via deze nieuwe website. In Oost-Vlaanderen gaan we opnieuw van start in het voorjaar 2019. Dat betekent dat de oude website (www.projectvreemdgaan.be) zal verdwijnen vanaf 1/1/2019.

 

De nieuwe website werd ontwikkeld met ondersteuning van - en in samenwerking met SAM vzw. Op deze website vindt Vreemdgaan voor alle provincies in Vlaanderen een onderkomen. Meer info over deze Vlaamse samenwerking kan je hier nalezen. Momenteel zijn West-Vlaanderen en Limburg volop bezig met het opmaken van vacatures. Ga dus gerust eens gluren in het vacature-aanbod van onze (verre) buren ;-).

 

Tot slot kunnen we verklappen dat we voor Vreemdgaan 2019 het thema ‘Cultuursensitieve zorg’ gekozen hebben. Zo willen we graag nieuwe partners betrekken die specifiek op dit thema inzetten.  Zoals vierde wereld organisaties, vluchtelingenopvang, wijkgezondheidscentra, OCMW’s, … We hopen zo het vacature-aanbod uit te breiden voor de vaste deelnemers en geïnteresseerden. 

 

Wens je op de hoogte gehouden te worden van Vreemdgaan 2019? Laat het dan weten via josephine.callewaert@popovggz.be powered by Curiousgroup