Onderzoeksrapport indrinken van de Oost-Vlaamse Drugpunten en VAD

ingevoerd op 07-05-2018


Indrinken, ook wel voor- of pré-drinken genoemd, is een fenomeen waar weinig onderzoek naar is gedaan. Jongeren drinken alcohol, nog voor ze uitgaan, ook met de bedoeling om nadien het drinken verder te zetten bij het uitgaan. 

Vanuit de preventiediensten en de alcohol- en drugsector bestaat een toenemende bezorgdheid rond dit fenomeen. De acht Oost-Vlaamse Drugpunten namen het initiatief om, in samenwerking met het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en illegale Drugs (VAD), jongeren te bevragen via een online-survey. 

 

Het onderzoek, gericht op jongeren tussen 12 en 26 jaar, liep tussen juli en november 2017. Uiteindelijk vulden 6733 jongeren de online vragenlijst in, meteen de eerste grootschalige bevraging over indrinken in Vlaanderen. 

Het onderzoeksrapport en de perstekst kan je terugvinden op www.drugpunt.be/indrinken

 

Indien gewenst, kan je op vraag het uitgebreide onderzoeksrapport bekomen. Daarnaast is ook een tekst beschikbaar, opgemaakt door een stagiair van VAD, waarin dieper ingegaan wordt op de motieven van indrinken.

Voor verdere vragen kan je terecht bij de contactpersoon van het project, Mark Heremans, op het nummer 0473/65.65.94 of via mail op mark.heremans@drugpunt.be.

 

terugpowered by Curiousgroup