Begeleide intersectorale intervisie "infants"

ingevoerd op 19-07-2017


Jonge kinderen " infants "  (kinderen van 0 – 3 jaar, bij uitbreiding t.e.m. 5 jaar) ontwikkelen zich zeer snel in interactie met hun ouders en ruimere omgeving. De manier waarop de hechting tot stand komt en de ontwikkelingskansen geboden worden, spelen een cruciale rol in het verdere leven van elk kind en het psychisch welbevinden, ook op latere leeftijd.

Soms bestaat er twijfel over de mate waarin de omgeving waar deze jongeren in opgroeien veilig is. Gezien de directe impact op de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind is het belangrijk hier alert voor te zijn en te ondersteunen of in te grijpen waar nodig. Om de ontwikkelingskansen van jonge kinderen zo optimaal mogelijk te maken is het belangrijk voldoende oog te hebben voor de prille ervaringen van deze kwetsbare groep.

     

 

Werk jij met jonge kinderen "infants" en/of hun context? Twijfel je wel eens aan de mate waarin de omgeving veilig is? Bots je soms op grenzen bij de context? Hecht je veel belang aan de emotionele ontwikkeling van deze kwetsbare groep? Zoek je partners om samen de zorg op te nemen? Dan is dit aanbod misschien wel iets voor jou!

 

Klik hier voor meer info.

terugpowered by Curiousgroup