CreArtiest: Zinvol creatief werken met ouderen


Situering:

 

Ouderen zijn mensen met een pak levenswijsheid en ervaring. Zo moeten we hen ook blijven benaderen. Omdat ze onvermijdelijk motorisch en mentaal achteruit gaan is dit een valkuil. Het is dan ook belangrijk dat ouderen zich nuttig blijven voelen, dat we ze kunnen verwonderen en vooral bewonderen.

 Met ouderen creatief aan de slag gaan, kan een uitdaging zijn. Door hun beperkingen bestaat het gevaar dat hun creaties kinderachtig overkomen. Dit wil de lesgeefster actief tegenaan. Samen iets kunstzinnigs creëren kan zowel aangenaam zijn alsook therapeutisch werken. Het kan hen stimuleren, hun gevoel van eigenwaarde opkrikken, hun sociaal leven verrijken en nog veel meer. Ouderen mogen zich niet voelen als kleuters wanneer ze iets maken. Ze hebben het recht op een professionele begeleiding en zinvolle dagbesteding.


Inhoud:

 

Vanuit haar opleiding is de lesgeefster een zoektocht begonnen naar welke handelingen en technieken haalbaar zijn voor ouderen. Dit met altijd een waardevol proces en een mooi eindresultaat voor ogen. Door het voorstellen van een aantal geslaagde projecten wil ze handvaten aanreiken om dit waar te maken. We gaan ook aan de slag met een aantal technieken die in dit plaatje passen en effectief ook werken, zelfs bij de allerzwaksten.

 

Voor meer info en hoe inschrijven: zie deze link

 
 powered by Curiousgroup