Werken aan bevestigen en begrenzen. Omgaan met grensoverschrijdend gedrag.

Datum 13-11-2019
Startuur 09:30
Einduur 12:30
Plaats Vormingscentrum Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
www.vormingscentrumguislain.be
Vcalendar Vcard

Situering:

 

Opvoeden is praten, aanmoedigen, voordoen, kijken, luisteren, ondersteunen, belonen maar ook grenzen aangeven en eisen stellen. Als leerkracht geef je ruimte en richtlijnen. Je bepaalt (samen met je leerlingen) de grenzen van wat kan en wat niet kan. Die grenzen heeft elke leerling nodig om zich te ontwikkelen, om te weten wat gewenst en ongewenst gedrag is.

 

Bevestigen en begrenzen helpt de leerling zich aan te passen aan regels en afspraken. Samenleven in de klas zal altijd voor conflicten zorgen. De vraag blijft hoe je als leerkracht daarmee omgaat. Hoe ontstaat een conflict en hoe kunnen we dit als leerkracht voorkomen?

 

Inhoud:

 

Eerst bieden we inzicht in de fases van ‘Acting-out gedrag’ volgens Geoff Covin. We staan stil bij onze houding bij het bevestigen en begrenzen. We bieden praktische handvatten aan om als leerkracht sterker in de schoenen te staan. We leggen de link met het werken aan persoonlijke en sociale vaardigheden bij kinderen en geven tips voor het positief beïnvloeden van het klimaat in de klas. We kijken naar preventieve bouwstenen om moeilijk gedrag te voorkomen.

 

Voor meer info en hoe inschrijven: zie deze linkpowered by Curiousgroup