Virtuele Realiteit in de psychiatrie

Datum 17-10-2019
Startuur 13:30
Einduur 16:30
Plaats Vormingscentrum Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
www.vormingscentrumguislain.be
Vcalendar Vcard

Situering:

 

Virtuele Realiteit is een van de snelst groeiende domeinen in digitale multimedia en communicatie. De laatste jaren is de evolutie ervan gekenmerkt door toenemende kwaliteit en toch sterk dalende prijzen waardoor de technologie stilaan in het bereik komt van iedereen. Hoewel veel toepassingen initieel het licht zagen in militaire, ruimtevaart-, industriële, design-, architectuur- en productieomgevingen, zien we thans vooral een brede bijna exponentiële ontplooiing in de wereld van entertainment (games), sociale communicatie en welzijn.

 

Wij illustreren aan de hand van talrijke voorbeelden hoe ook binnen de psychiatrie VR(virtual reality)-en AR(augmented reality)-applicaties met goed resultaat en veel voordelen kunnen ingezet worden in diverse therapeutische situaties.

 

Inhoud:

 

De vorming bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. We starten met een kort overzicht van de historiek van VR en bespreken vervolgens diverse mogelijkheden en bestaande toepassingen ervan in zeer uiteenlopende vakgebieden van de algemene geneeskunde (bv. pijntherapie) maar gaan vooral dieper in op het specifieke nut ervan in diverse takken van de psychiatrie zoals sociale psychiatrie, herstelzorg, vaardigheidstrainingen, emotie, evocatie en diverse therapeutische toepassingen zoals bij fobie, depressie, psychose, relaxatie, stresscontrole, resilience etc.

 

Daarna volgt een kort overzicht van de bestaande types en technieken en kunnen de aanwezigen aansluitend praktische ervaring met het medium opdoen.

 

Voor meer info en hoe inschrijven: zie deze link

 
 powered by Curiousgroup