Introductie Verbindende Communicatie

Datum 04-10-2019
Startuur 09:30
Einduur 16:30
Plaats Vormingscentrum Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
www.vormingscentrumguislain.be
Vcalendar Vcard

Situering:

 

Hoe we met elkaar spreken en naar elkaar luisteren, beïnvloedt heel erg de kwaliteit van onze relaties, zowel privé als professioneel.

 

Communiceren lijkt eenvoudig. We doen het allemaal, in de privésfeer en op het werk. Hoe komt het dan dat gesprekken soms anders verlopen dan we zouden willen? Wat maakt dat het resultaat van onze manier van communiceren niet altijd is wat we voor ogen hadden?

 

Verbindende Communicatie is een universele methode om een dialoog aan te gaan waardoor mensen kunnen leren elkaar beter te begrijpen. Het is een manier van omgaan met elkaar waarbij je de intentie hebt om, ongeacht de omstandigheden, in verbinding te zijn en te blijven met jezelf en met je gesprekspartner. Deze werkwijze is gebaseerd op Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

 
Inhoud:
 
In de vorming maken we kennis met het basismodel van Verbindende Communicatie dat bestaat uit vier stappen en drie processen. 
 
De methode is ontworpen om te onderzoeken wat er feitelijk gebeurd is en hoe je je daarbij voelt. Van hieruit verwoord je welke noden er wel of niet vervuld zijn in deze situatie en wat je graag zou willen zien gebeuren. Via empathisch luisteren kom je erachter wat voor de ander belangrijk is en wat er leeft achter zijn of haar woorden. Via dialoog ga je vervolgens op elkaar afstemmen om tot oplossingen te komen waar beiden kunnen achter staan.
 
Voor meer info en hoe inschrijven: zie deze linkpowered by Curiousgroup