Congres: Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking: intersectorale perspectieven

Datum 19-04-2018
Startuur 09:30
Einduur 16:30
Plaats Feestzaal PC Caritas
Caritasstraat 76
9090 Melle
Vcalendar Vcard

Dit congres is een initiatief van het P.C. Dr. Guislain, het W.I.V. en HoGent.

 

Samen met ere-genodigde Prof. Em. Dr. Anton Došen, maken we na 30 jaar een balans op van de visie van Prof. Došen en van de huidige situatie in Vlaanderen en Nederland. We zoemen in op mensen met een licht verstandelijke beperking en een bijkomende kwetsbaarheid op vlak van hun geestelijke gezondheid. In een snel veranderend zorglandschap, waarbij sectoren en hulpverleners zich herdefiniëren en vernieuwde accenten leggen, lopen deze personen nog steeds het risico om tussen de mazen van het net te vallen. Zorg en ondersteuning op maat, waarbij sectoren elkaar de hand reiken in een flexibel en intersectoraal verhaal, kan een stevig antwoord bieden.

Op dit congres wordt de persoon met een licht verstandelijke beperking en bijkomende noden op vlak van geestelijke gezondheid op een heldere en dynamische manier omschreven, waarbij stilgestaan wordt bij noden en behoeften, krachten en uitdagingen. Verder wordt stilgestaan bij een aantal ‘good practices’ vanuit een intersectoraal perspectief. 

 

Tijdens dit congres wordt eveneens de allereerste Vlaams-Nederlandse Prijs prof. dr. Anton Došen uitgereikt.

 

Het volledige programma en de praktische informatie kan u op de website van het W.I.V. nalezen (www.wiv.be).

 

U kan de folder downloaden via deze link.

 

Eveneens is het online inschrijvingsformulier op de website reeds beschikbaar. Aangezien het aantal deelnemers beperk is raden we aan tijdig in te schrijven via het online registratieformulier. 

De deelnameprijs bedraagt € 104 en bevat alle congresmateriaal, syllabus en catering.  Er is een reductie voorzien voor wie inschrijft voor 20.12.2017.

 

Voor alle praktische vragen en bijkomende info kan u met de organisatie contact opnemen via info@wiv.be.

 

 

 
 

 

 powered by Curiousgroup