Geen eind aan mijn pijn - over euthanasie bij uitzichtloos psychisch lijden


Op vrijdag 8 september organiseert de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen de studiedag ‘Geen eind aan mijn pijn – over euthanasie bij uitzichtloos psychisch lijden’, met medewerking van Dr. Mark Komrad (APA, USA), Prof. Dr. Joris Vandenberghe, Dr. Marc Desmet, Mevr. Ann Callebert, Dhr. Filip Berwaerts, Prof. Dr. Axel Liégeios.

 

Vijftien jaar na de goedkeuring van de euthanasiewet, zorgt deze nog steeds voor heel wat beroering. Zeker wanneer het gaat om euthanasie bij uitzichtloos psychisch lijden, blijven de meningen erg verdeeld. Het is moeilijk om nuance te brengen in het maatschappelijk debat. Het wordt snel een ‘ja of neen’ verhaal.

 

Als zorgverleners voor mensen die psychisch lijden, is het onze opdracht om in de praktijk een weg te vinden met deze problematiek. Door de verschillende standpunten tijdens deze studiedag in dialoog samen te brengen, zoeken we naar houvasten voor ons denken en handelen.  Er komen verschillende experten aan bod die elk vanuit hun eigen invalshoek een belangrijke bijdrage aan het debat hebben geleverd. Discussie- en pijnpunten worden niet uit de weggegaan. De vraag wordt gesteld naar alternatieven voor euthanasie in confrontatie met  uitzichtloos lijden zoals het hersteldenken en palliatieve psychiatrische zorg.

 

Accreditatie voor deze studiedag werd aangevraagd.

 

Heeft u interesse?

Schrijf u dan zeker in via deze link: http://www.alexianentienen.be/index.php?navID=11&subNavID=0

 

Voor meer info: zie document in bijlage


Documenten


powered by Curiousgroup