Emotionele ontwikkeling bij personen met een verstandelijke beperking

Datum 06-12-2013
Startuur 09:00
Einduur 16:15
Plaats Vormingscentrum Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent
www.vormingscentrumguislain.be
Vcalendar Vcard

Emotionele ontwikkeling groeide gedurende de voorbije decennia uit tot een sleutelbegrip binnen de ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. De overtuiging is er dat het inschatten van en afstemmen op het emotionele ontwikkelingsniveau een noodzakelijke stap is binnen een adequate en kwaliteitsvolle beeldvorming en ondersteuning van cliënten. Emotionele ontwikkeling wordt steeds meer gelinkt aan concepten van geestelijke gezondheid en kwaliteit van bestaan.

 

Het SEN-SEO-project zette de laatste vier jaar - samen met heel wat mensen uit de praktijk - de emotionele ontwikkeling mee op de kaart. Wat begon als een verkennende ontmoeting van een aantal enthousiaste praktijk- en kennisdeskundigen, groeide uit tot een groots project waar uiteindelijk honderden mensen bij betrokken zijn. Door de grote betrokkenheid van vele praktijkmensen (begeleiders, staf én directies; praktijk en theorie/wetenschap) creëerde SEN-SEO maximale kansen om de instrumenten en de achterliggende visie op ‘emotionele ontwikkeling’ te borgen over een lange periode.

 

SEN-SEO zette - na de realisatie van de SEN-SEO-doos (2011) - een aantal implementatiesporen op, om de emotionele ontwikkeling verder ingang te laten vinden in de praktijk en de inktvlek te verbreden: SEN-SEO coaching (organisaties ondersteuning bieden in hun interne veranderingsprocessen omtrent het implementeren van het werken rond ‘emotionele ontwikkeling’), het wetenschappelijk onderzoek naar de betrouwbaarheid en de validiteit van de SEO-R, SEN-SEO vorming, implementatie binnen ‘opleiding en onderwijs’, SEN-SEO kenniskringen, SEN-SEO en het natuurlijk netwerk, verruiming van SEN-SEO naar nieuwe sectoren en nieuwe doelgroepen, ...

 

Op 6 december 2013 brengen we een nieuwe update van wat er de laatste 2 jaar is geleerd én zetten we de nieuwe uitdagingen voor de toekomst op een rijtje. Kortom, het wordt een vernieuwd en inspirerend verhaal. 

 

Verdere concrete informatie en de mogelijkheid tot inschrijven, zie de website van het SEN vzw (www.senvzw.be).

 

Meer info omtrent het SEN-SEO project op de website van het SEN vzw: http://bit.ly/KSu2e7


Documenten


powered by Curiousgroup