Spoedig herstel!? Eerste Vlaamse hersteldag

Datum 03-12-2013
Startuur 00:00:00
Einduur
Plaats Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
Vcalendar Vcard

De geestelijke gezondheidszorg evolueert, op vele gebieden. Een evolutie die velen nauw aan het hart ligt is de centrale plaats die patiënten/cliënten/gebruikers in het gehele zorgproces innemen, en hoe zij en hulpverleners met mekaar omgaan. In de herstelbenadering stuurt de patiënt het zorgproces en de professionele hulpverlener heeft een ondersteunende – empowerende – rol om die doelen te helpen bereiken. Belangrijk is te focussen op mogelijkheden van mensen met  psychische kwetsbaarheid i.p.v. op hun beperkingen. En zoals Geoff Shepherd zegt, hoop is de motor van het leven.

Dat alles vertaalt zich in nieuwe ontwikkelingen en begrippen: herstelondersteunende zorg, ervaringsdeskundigheid, lotgenotencontact, patiëntenparticipatie, kwartiermaken, buddydiensten, …

 

Hersteldag


Deze ideeën verdienen een breed publiek. We willen ze tonen in projecten waar patiënten een andere dan klassieke rol spelen en in zorgorganisaties die buiten de geëigende paden wandelen. We brengen hen samen en maken ze zichtbaar voor alle geïnteresseerde patiënten, en familieleden, en hulpverleners, niet te vergeten.

 

Informatie en inzenden: www.hersteldag.be

 

Op 3 december 2013 is het zover:
Spoedig Herstel!?
Eerste Vlaamse hersteldag
Een dag van contact, ontmoeting, gesprek, inspiratie, begeestering.

 

Spoedig Herstel!? is een initiatief van het Vlaams Herstelplatform, een ontmoetingsplaats over herstel binnen de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid.

Contact: rik@vvgg.be


Documenten


powered by Curiousgroup